Klondike Gold Rush 1 Dollar munt in Muntcapsule

Voorraad:
Op voorraad
Levertijd:
Uitlevering order 1-3 dagen.
€4,75
€3,49
  • Informatie
  • Reviews

Ter herinnering aan één van de meest historische Gold Rushes ter wereld zijn er twee bijzondere 1 dollar munten uitgegeven.

Dit is dus een echte munt!

Geleverd in een Importa muntcapsule.

De circulatiemunt van $ 1 voor 2021 van de Royal Canadian Mint markeert de 125e verjaardag van de Klondike Gold Rush. De munt heeft elk een rood-witte afbeelding van Ëdhä Dädhëchą (Moosehide Slide) een belangrijk cultureel symbool dat te zien is op een iconische trommel die wordt vastgehouden door Tr’ondëk Hwëch’in-leider Chief Isaac op historische foto’s . Het zorgt ervoor dat de volledige ervaring van de Klondike Gold Rush deel blijft uitmaken van ons collectieve geheugen.

In 1896 wordt goud gevonden in de Bonanza Creek, nabij Dawson City in Yukon, Canada. Als een aantal mijnwerkers in 1897 met hun goud in Seattle aankomen, breekt een goudkoorts uit die leidt tot een grote goldrush. Duizenden goudzoekers trekken naar de regio Klondike in Yukon. Met name uit het door een grote recessie getroffen Verenigde Staten. Dawson City groeit binnen een paar maanden tot één van de grootste steden van Canada destijds. Op haar hoogtepunt telt het (voorheen slaperige stadje) zeker 30.000 inwoners.

De goudzoekers (miners) maken gebruik van twee routes naar de Klondike: via land of via zee. De over-landroute gaat dwars door Brits-Columbia en de zeeroute gaat via de Inside Passage, een vaarroute tussen de eilanden voor de westkust van Canada. De meeste goudzoekers nemen de veiligste route via zee. De boot meert aan in Skagway, Alaska, waarna de reis moet worden vervolgt over de Chilkoot-pas. Na het nemen van de pas bouwde men een vlot en zo kon men de rivier Yukon afzakken tot Dawson City.

Helaas voor velen is de goudvoorraad snel uitgeput. Als in 1899 in Nome (Alaska) goud wordt gevonden vertrekken vrijwel alle goudzoekers richting Alaska en ondernemen zo in korte tijd wederom een zeer barre reis. Klondike is sindsdien een begrip.

Land: Canada
Nominale Waarde: 1 Dollar
Jaar: 2021
Gewicht: 6,99 Gram
Diameter: 26,5mm
Samenstelling: Messing geplateerd Staal
Jaar van uitgifte: 2021
 
In 2 uitvoeringen te verkrijgen, de COLORED versie en de NON COLORED.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen